A kipufogó és a klíma

Az egyik barátom, Jani nagyon odavan a kocsikért. Nemrég vásárolt új kipufogót a Mercedesébe. Jani szerint a kipufogó technika nagyon fontos! Legalább is egy kocsinak minden alkatrészére oda kell figyeljünk, amikor kocsit választunk. Jani szerint hiába van egy jól kinéző Mercedesünk, simán előfordulhat, hogy egy újonnan vásárolt kocsinak is meghibásodik az egyik alkatrésze. Ilyenkor azt ki kell cserélni. Laci a kipufogóval járt így, így azt kellett kicserélnie. De ő azt mondja nem bánja! Így is szép az autója, és így is jól néz ki. A felesége, Márta ezt az autós hóbortot nem igazán szereti. Inkább mondhatni csak, elviseli. Azonban Márta szerint inkább a lakásfelújításon kéne gondolkodni. Elvégre hiába van valakinek szép autója, ha a háza nem kényelmes, megfelelő számára, akkor az annyit is ér. Hiába menőzik valaki a kollégái előtt a csodás, új autójával, ha nem egyszer átjönnek, és nem egy takaros kis házat látnak, hanem egy lepukkant koszfészket, akkor bizony arról is meglesz a véleményük. Márta persze nagyon jó háziasszony. Főz, most, takarít és mellette dolgozik is. Természetesen. És mindig vesz valamit az új otthonba, ami kicsit jobbá, szebbé és komfortosabbá teszi az otthont. Egy nap Márta úgy döntött beszél a férjével egy nagyobb beruházással kapcsolatban.

 • Jani! Figyelj, most félre kell tennünk egy kis pénzt. Szeretnék egy új dolgot az otthonunkba.
 • Mit szeretnél? Új függönyt? Kanapét?
 • Nem, olyan dolgot, amely hosszú távon a legjobb megoldás. Klímát.
 • Klímát? És honnan vegyünk klímát?
 • Hallottál az Rcoolról?
 • Igen, ismerős a neve.
 • Na, szerintem az Rcooltól kéne rendelni, mert van egy weboldaluk, ahol most akciósan vannak feltüntetve a klímák ingyenes szereléssel és házhoz szállítással ráadásul!
 • Na rendben. És milyen típusra gondoltál?
 • Szerintem az oldalfali mono split inverteres Rcool klíma lenne nekünk a legmegfelelőbb, ugyanis ez fűtésre optimalizálható, és nagyon praktikus, hogy az oldalfalra illeszthető. Nem foglal nagy helyet.
 • Na, jó, hát majd gondolkodom rajta!
 • Ne gondolkodjunk rajta, hanem rendeljük meg a lehető leghamarabb. Akár már ma! Nem csak az akció miatt mondom ezt, hanem amiatt is, hogy a fűtésre optimalizált klímát még a tél előtt be kéne szereltetni, hogy meleg legyen a lakásba, hiszen az Rcool klíma a fűtő rendszerrel együtt nagyon hatékonyan tud működni, köszönhetően az automatikus tálcafűtésnek!
 • Rendben, ez jogos. Ha szeretnéd, akkor megrendelhetjük.

Mártának nagyon jól esett, hogy Jani végül is belement az ötletbe. Köszönhetően a helytálló érveinek, amelyek logikusak és értelmesek, és ami a legfontosabb: még igazak is. Márta ugyanis körülnézett az Rcool oldalán, ahol egyszerűen és könnyedén lehet válogatni a klímafajták közül, így könnyű volt a választás. Már aznap fel is hívta a klíma szerelőt, aki nagyon segítőkész volt, és bátorította Mártát, hogy ne féljen a klíma vásárlástól, hiszen több évre szóló garanciát biztosítanak. Azután Jani, mint a férfi, a családfő is beszélt a klímaszerelővel, és neki is minden kérdésére válaszolt a szakember, így Jani most már biztos volt abban, hogy jó ötlet a klímavásárlás, és megéri még a tél beállta előtt belevágni. Ezek után el is kezdődött a folyamat. Nem sokkal az egyeztetések után a klímaszerelő házhoz is jött, és felszerelte a család számára a klímát. A szakember jó munkát végzett, látszott rajta, hogy nem most kezdte. Jani összehaverkodott a szerelővel, aki megdicsérte Jani kocsiját. Janinak ez nagyon jól esett, mivel tényleg sokat foglalkozik a kocsijával, és az elismerő hozzászólásokból érzi, hogy meg is éri. Miután a klíma kész lett, Márta már sokkal jobban érezte magát az otthonában. Jobb lett a közérzete, és jól esett neki, hogy Jani immár már többet van otthon, és többet foglalkozik vele. Sőt, a tél elején el is mentek síelni, és nagyon jól érezték magukat. Aztán mikor hazaértek, már nagyon jól esett nekik az otthon melege, és érezték, az a ház már tényleg az otthonuk.