Szenvedélyem szolgálatában

Kit nem csapott meg még soha életeben a kipufogó füstje? Van egyáltalán ilyen ember? Átvitt értelemben kérdezem persze 🙂 Tehát kíváncsi vagyok, van-e olyan olvasó, aki (nemtől, életkortól függetlenül) még soha nem vágyakozott egy igazán jó autó után, soha nem fantáziált azon, milyen király is lehetne csak úgy szabadon száguldozni a semmibe… Természetesen én is ilyen vagyok. Na persze, nem vagyok egy száguldozós típus, de azért azt az érzést megtapasztalni, amit csak a vezetés adhat meg… hát, azt nem cserélném el én semmi mással.

Nem is olyan rég vettem meg életem első autóját, egy tündéri kedves kis Fiat Puntot (tudom, nem egy mai darab, de nagyon szépen karban volt tartva), vele fedezem fel országunk különböző kisebb és nagyobb útjait. Ebben van számomra (számunkra) segítségemre az autópálya matrica, amely birtoklásával adott ideig szabadon használhatom Magyarország autópályáit – ezt pedig valószínűleg mindannyian átérezzük, mennyi könnyebbséget, egyszerűsítést jelent egy utazás megtervezésénél. Nincs is más dolgunk ahhoz, hogy az autópálya matrica a miénk legyen, mint hogy felkeressük a www.autopalyamatrica.hu internetes oldalt, és kiválasztjuk a számunkra ideális variációt. Személygépjármű vagy teherautó? 10 napra vagy akár egy egész évre? Ehhez hasonló döntéseket kell meghoznunk majd az internetes autópálya matrica vásárlás során, minden más már tulajdonképpen megy magától. Én is így tettem, semmi kedvem nem volt ugyanis lemenni az amúgy tök messze lévő benzinkúthoz vásárolni, és ahhoz sem, hogy valamelyik autókázásom közben csak azért álljak meg, hogy vehessek valahol autópálya matricát… Ezerszer egyszerűbb így, az interneten megrendelni, nem? 🙂

Így tehát, hogy megvan az autópálya matricám, úgy érzem, valóban nem fogom visszafogni magamat! Elnézek én mindenfelé, ahová csak lehetőségem engedi. Reszkess, Magyarország, érkezem! Én és a csodálatos kis Fiat Puntóm… És persze csak a megadott sebességkorlátokon belül… De aki egyszer megérzi, az ilyen típusú szerelmet, az garantálom, hogy már soha az életében nem fogja többé elfelejteni azt!