Egy meleg nap

A mai nap sem maradhatott el a többitől, ami a meleget illeti. Persze sokan szeretik a tikkasztó nyári hőséget, és akár egész évben is el tudnák viselni. Na én nem vagyok ezzel ugyan így. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, én nem bírom a meleget egyáltalán. Hogy mit lehet tenni az ilyen időben a leginkább? A hűvös lakásban hűsölni.

Hogyan lehet kibírni

Azokat nagyon tudom sajnálni, akik egy irodában ülnek egész nap, és még légkondi sincsen. Persze az építő munkásoknak sem túl egyszerű. Ma voltam a szomszéd faluban, a két falut egy bekötő út köti össze. Két oldalt elég nagy árok húzódik, ami füves. Olyan 11 óra körül mehettem át, szerencsétlen munkások akkor vágták a füvet. Na őket sem irigyeltem, sőt egyenesen sajnáltam őket. Igen csak hosszú az út, jó pár kilóméteren keresztül van, és nem tíz perc amíg végeznek. Azt gondolom, egy nap alatt be sem lehet fejezni, pedig vagy négy ember dolgozott rajt. Pár óra múlva még mindig iszonyú meleg volt, és ugyan úgy vágták a füvet. Ez sem egy egyszerű munka lehet, és azt gondolom sokan nem is tudnák elvégezni.

A munkák

sunset-549677_640

Sokan nem becsülik őket, sőt egyenesen lenézik. Pedig igen csak kemény munkát végeznek, azok akik egész nap azon fáradoznak, hogy szép legyen a környezetünk. Ami pedig azt illeti, nem is ismerjük őket, és sokan ezek ellenére is véleményt alkotnak.

Persze mindenkinek könnyű lenne egy kényelmes irombában ülni, és onnan dolgozni. Te egy ilyen helyen dolgozol?

Persze a légkondit is tudni kell használni, mert ezt is könnyen túlzásba lehet vinni. Már nem egy olyan emberrel találkoztam, aki nagyon alacsonyra állítja, a kocsiban, vagy akár a házban is a hőmérsékletet, aztán amikor kimegy a melegre, és beül ismételtem a hideg autóba, egyenes út a megfázáshoz. Nem szabad úgy beállítani, hogy majd 20 fok különbség van a kinti és a benti között.

A napelemes rendszerek

Amióta felszereltük a házra a rendszert, azóta egy kicsit könnyebb, mert nem aggódom folyton az áramszámlán. Emlékszem, mikor még volt okom spórolni, nem nagyon szerettem alkalmazkodni. Fogyasztón akár mennyit is, ha melegem volt, bekapcsoltam a légkondit.

Nekünk mindenképpen megérte a napelemes rendszerek felszerelése.