Edényeket szállítani

Tavaly volt szerencsénk egy egészen új autót vásárolni: azért mondom, hogy “egészen új”, mert nem mi gurítottuk ki a szalonból, hanem valaki más, két évvel ezelőtt. Ettől függetlenül mi nagyon szerettük: szinte akárhová elrepített minket, és hónapokon át semmi gond nem adódott vele.

Ráadásul hihetetlenül halk is volt: még a 120 km/h-s süvítését sem lehetett hallani, inkább csak ilyen kellemes, doromboló hangot bocsátott ki, száguldás közben is.

Sajnos azonban, egyszer csak valami megadta magát: olyan túlvilági hangot lehetett hallani a kipufogó felől, hogy azt sem tudtuk, hová meneküljünk.

Szerencsére, nem lett semmi bajunk, úgyhogy mihamarabb el is vittük szerelőhöz az autót. Nem is az aggasztott bennünket, hogy meg lesz-e javítva, hanem inkább az, hogy mikorra: ugyanis egy családi látogatásra voltunk hivatalosak, amire már hetek óta készültünk mind fizikálisan, mind pedig lelki értelemben.

Édesanyám ugyanis megbízott bennünket azzal, hogy vigyünk neki gn edényeket: most sem értem, hogy ezt miért kellett ránk testálni.

Ő ugyanúgy meg tudta volna rendelni ezeket az edényeket, akár a párom, vagy én. Bár való igaz, akkor nem tudna minket piszkálni, hogy éppen “miért ezt az edényt választottuk”.

Lényeg a lényeg, hogy már a gn edények megrendelése sem volt számunkra kis falat: nem is hallottuk még ezt a kifejezést, fogalmunk sem volt, hogy mi fán teremnek.

gn

Ahhoz, hogy egy kicsit okosabbak legyünk a témában, felkutattuk az interneten az erre vonatkozó oldalakat: így találtunk rá a hunniakristaly.hu nevű oldalra.

A weblapon világosan elmagyarázták, hogy az alap gn edényből fejlődött ki a csúszó füles változat, továbbá azt is, hogy a perforált gn edényekben lehetőségünk nyílik a különféle alapanyagok lecsepegtetésére és lemosására.

Azt is megtudhattuk a hunniakristaly.hu-ról, hogy nemcsak rozsdamentes acélból készülhetnek a gn edények, hanem polipropilénból, polikarbonátból, illetve melaninból is (fehér, színes porcelánból is).

Éppen ezek miatt, több fajtából vettünk egyet-egyet, nehogy véletlenül mellélőjünk, és kapjunk egy kis kéretlen szidást a fejünkre.

Szerencsére, az autónkat is időben visszakaptuk, és már indulhattunk is a megbízott tárgyakkal megpakolva.

Nem gondoltuk volna, hogy milyen abszurd látványt nyújt egy edény-szállító kocsi a magyar utakon: úgy néztünk ki, mintha csak éppen kifosztottunk volna egy lakberendezési áruházat, és valahogy próbálnánk feltűnésmentesen eliszkolni a helyszínről.

Legnagyobb örömünkre, édesanyám nagyon örült az érdekes körülmények között szállított gn edényeknek: mondhatni, tökéletesen meg volt elégedve a hunniakristaly.hu termékeivel.

Olyannyira egyébként, hogy az edényekkel végül nem is érte be: a szállított készlethez rendelt még sörös-, whiskys-és pálinkás poharakat, illetve még egy-két hőálló tálat, mert hát sosem lehet tudni, hogy ki, mikor jön vendégségbe.

Csak ajánlani tudjuk mindenkinek a hunniakristaly.hu nevű oldalt, akinek sürgősen valamilyen konyhai kellékre lenne szüksége, vagy akinek éppen elromlott a kipufogója, és nem úszhat meg ajándék-edény nélkül egy családi ebédet hétvégén.

Érdekes módon, édesanyám azóta valahogy kevesebbet háborog és sokkallta kedvesebben beszél velünk, hogyha látogatóba megyünk. Nem gondoltam volna, hogy ezt pont a hunniakristaly.hu konyhai eszközeivel fogjuk majd elérni, de végül is, örülök neki.

A híres eset után mi is vásároltunk persze, néhány gn edényt a hunniakristaly.hu-ról, és a legenda igaznak bizonyult: ilyen jó minőségű edényben aligha volt még alkalmunk főzni. Tiszta szerencse, hogy még a kocsinkat is meg tudták szerelni.