“Kidekorálták” a garázsom ajtaját

Mindenki tudja rólam az ismeretségi körömben, hogy a házam alsó szintjén lévő garázsom a második otthonom. Eleve úgy építtettem át a házat, amikor megvettem, hogy a földszint egy nagy műhely legyen, ami közvetlenül az utcáról is megközelíthető. Hiába vagyok autószerelő napi 8-10 órában, a szabadidőm nagy részét is a garázsomban töltöm akár a saját szórakoztatásommal, akár egy hétvégi életmentő kipufogócserével. Éppen ezért világ életemben kínosan ügyeltem rá, hogy a kis privát szervizem kívül-belül makulátlan legyen.

A legutóbbi hosszú hétvégén elutaztunk a családdal egy kis benzinégetős rally versennyel egybekötött wellness pihenésre, így a ház üresen állt három napig. Az egész napos vezetéstől kicsit fáradtan, de nagyon jókedvűen értünk haza vasárnap este, amikor is az utcába befordulva egy kisebb trauma ért. Megláttam a garázs utcafronti részét, és olyan szavak hagyták el a számat, amiért anyukám egészen biztos leszidott volna. Mentségemre szóljon, hogy jó okom volt rá! Már messziről virított a hatalmas rózsaszín és fekete graffiti, pont a garázsajtómon, ami természetesen folytatódott a mellette lévő hófehér házfalon is.

Az első sokkhatás elmúltával megkerestem a biztosítási papírokat, és tárcsáztam a biztosítómat. Naivan abban reménykedtem, hogy nagyon gyorsan ismét hibátlan lesz a garázsajtó és a homlokzat, de hamar csalódnom kellett. A biztosító ügyfélszolgálatosa ugyan végtelenül kedves volt még így vasárnap este is, de kiderült, hogy az a biztosítási csomag, amelyet anno megkötöttem a ház megvásárlásakor (és azóta minden évben hagytam automatikusan megújulni), a vandalizmus okozta károkat nem téríti. Nem is értem, hogy miért nem gondoltam erre a lehetőségre, amikor a biztosítást kötöttem, hiszen egy forgalmas, külvárosi utcában áll a házam, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Kisebb csoda, hogy évekig senki nem élte ki a kreativitását az én garázsajtómon.

Nem két forintba fog kerülni az újrafestés, de tanulva a hibámból, rögtön új biztosítás után néztem az interneten. Találtam egy lakásbiztosítás kalkulátort, amellyel teljesen a saját igényeim szerint alakíthattam ki az új biztosításomat. A lakásbiztosítás kalkulátor még arra is lehetőséget adott, hogy külön bejelöljem a graffiti károk és a vandalizmus okozta károk térítését.
Örömmel láttam, hogy egyúttal lehetőség van napkollektorra is biztosítást kötni, mivel éppen a jövő hónapban szereltetem fel a napelemeket a háztetőre a spórolás és a környezettudatosság jegyében.

lakásbiztosítás kalkulátor

Nagyon megörültem, hogy a jelenlegi biztosításomnál sokkal olcsóbban találtam olyan csomagot, ami a későbbiekben fedezi azt is, ha egy jövőbeni festőzseni éppen az én garázsajtómat szemeli ki a szárnypróbálgatásaihoz. Az is szuper, hogy az általam választott csomagot kifizethettem bankkártyával, így nem kell a csekkre várni, aztán pedig a postán sorban állni.

Most azon gondolkodom, rábeszélem a főnökömet, hogy a lakásbiztosítás kalkulátor segítségével kössön új biztosítást a céges műhelyre is. Láttam, hogy lehetőség van az oldalon vállalkozási biztosítás megkötésére is, amivel a céges műhely épületei és vagyontárgyai is biztonságban lennének.