Autószerelő gyakornokként jól ismerem a kipufogó technikát

Mondhatom, hogy az autószerelés nálunk családi vonás? Na jó, tudom, ez így elég furcsa és egyben vicces kijelentés, azonban mégis van benne némi igazság. Nagypapám is, az ő testvére is, illetve nagybátyám is autószereléssel foglalkozik, és valahogy rám is rám ragadt az autók szeretete és az, hogy azokat bütyköljem szabadidőmben.

Középiskola alatt rengeteget jártam nagybátyám műhelyébe tanulni és segédkezni, azonban semmilyen képzést nem végeztem. Ő rengeteg fortélyt és tudást átadott nekem, mindent megtanított az autók mechanikájáról, amit csak tudott. Bárki bármit kérdez akár a kipufogó technikáról, akár a váltókról, akár a motor működéséről, biztosan tudok válaszolni. Tervben volt, hogy a gimi után egy autószerelő képzésre jelentkezek egyetem helyett, apukám azonban ragaszkodott egy diploma megszerzéséhez. Azt mondta, ha már csinálom, csináljam rendesen. Ha autószerelő akarok lenni, szerezzek olyan diplomát, ami közelebb visz ehhez a célhoz.

Így kerültem végül Budapest egyik legnevesebb egyetemére, ahol felvételt nyertem gépészmérnöki szakra. Hatalmas volt a boldogság az egész családban, tudtam azonban, hogy nagyon nehéz évek állnak előttem. Azt is tudtam, hogy itt teljesen más oldalról fogjuk megközelíteni az autó- és gépszerelés tudományát, így össze kell szednem magam, hogy minden új dolgot be tudjak fogadni, de a régen szerzett gyakorlati tudásomat se felejtsem el.

Úgy döntöttem, hogy a második félévtől szeretnék elkezdeni dolgozni az egyetem mellett, és a legjobban egy tanulmányaimhoz közeli pozíciónak örültem volna. Egy szaktársam ajánlotta a TopiWork Iskolaszövetkezetet, ahol garantáltan vár engem a tökéletes diákmunka. Fel is néztem az oldalra, hiszen eddig még nem hallottam róluk, de már első látásra szimpatikusnak tűntek. Az oldalon munkakör, szakképzettség, város és kategória szerint tudtam szűrni a különböző állásokat. Elsősorban a műszaki kategória felé vettem az irányt, hiszen ez tűnt a legközelebbinek a tanulmányaimhoz, és nagyon is igazam lett.

Már a találatok első kötegében megláttam egy olyan lehetőséget, amiről álmodni sem mertem volna. Teljes körű jármű szervizeléssel foglalkozó cég keresett autószerelő gyakornok munkakörbe diákot az iskolaszövetkezeten keresztül. Hihetetlenül megörültem ennek, pláne miután elolvastam az munkával járó feladatokat, hiszen az alapján igen sokszínű állásnak tűnt. A pozíciót betöltő diáknak többek között az autók karbantartási, javítási feladatok ellátásában, az anyagszükséglet felmérésében, a gépjárművek diagnosztizálásában, valamint egyéb szerelési feladatokban kell segédkeznie. Számomra ez a diákmunka több volt, mint tökéletes!

Nem szerettem volna húzni az időt, így egyből lecsaptam a jelentkező gombra. Ehhez meg kellett adnom a nevem, az e-mail címem, a telefonszámom, valamint az önéletrajzomat is fel kellett töltenem pdf formátumban. Rövidesen fel is vette velem a kapcsolatot az iskolaszövetkezet, majd behívtak egy személyes beszélgetésre is. Ez mindkét oldalról sikeresnek volt betudható, hiszen nekem teljes mértékben megfelelt a munka, szerintük pedig eleget tettem az előzetes elvárásoknak. Továbbították az adataimat a diákot kereső cégnek és nem volt más hátra, mint várakozni a megkeresésükre, amire alig egy héten belül sor is került. Telefonon hívtak fel, hogy szeretnének egy személyes beszélgetés keretin belül jobban megismerni engem. Akármennyire is izgultam, jól sikerült az interjú és megkaptam az állást.

Ezt követően már csak egy kis adminisztráció volt hátra, amiben a TopiWork csapat hatalmas segítségemre volt. Szinte mindent elintéztek nekem, így az egyetlen feladatom a dokumentumok aláírása volt, amit online is elvégezhettem. Nem csak ezért voltam hálás azonban, hanem hogy náluk valóban álmaim diákmunka lehetőségét találtam meg, amit azóta is imádok. Ezért is ajánlom mindenkinek őket, hiszen egy ilyen profi csapattal biztosan te is a tökéletes munkát fogod megtalálni.