Csapatépítés sárkányhajózással a Balatonon

Az úgy volt, hogy már nagyon régóta szerettem volna meglepni a csapatomat valami érdekessel és értékessel, hiszen kiváló munkát végeztek. Az sem volt titkolt szándékom, hogy egy kicsit kimozdítsam őket a komfortzónából és egészségesebb környezetbe vigyem őket, mint az állandó műhelymunka, főleg ilyenkor nyáron, amikor a meleg amúgy is megterheli az egészségüket.

Mit lehet csinálni a Balatonnál?

Úgy döntöttem, egy életem, egy halálom, tengerre viszem a csapatomat! Legszívesebben valahová a görög tengerpartra vittem volna őket, de erről a szándékomról nyilván le kellett mondanom: nem is az anyagiak, inkább a sok utazás miatt nem érte volna meg a dolog. Nem szerettem volna a munkatársaimat feleslegesen távol tartani a családjuktól.

Úgyhogy, maradt választásnak a magyar tenger, vagyis az imádott Balaton. A családi programoknak persze ezen a helyen se szeri, se száma… De vajon mit lehet csinálni csapatépítés jelleggel? Bevallom, semmi jóra nem számítottam…

Azt szerettem volna, ha a víz közelében maradunk, mert bár a Badacsony csodálatos borvidék, jó lett volna nem erős fejfájással ébredni az első, jobban sikerült reggel után. Azt viszont örömmel elkerültem volna, hogy fura feladatokat kelljen megoldani a víz mellett, teljesen idegen környezetben, úgy, ahogy biztosan mindenki kellemetlenül érezné magát. Mivel viszont semmi nem jutott eszembe, kénytelen voltam az interneten rákeresni a “csapatépítés Balaton” kifejezésre.

Szinte rögtön ki is dobott egy oldalt balatoni csapatépítés témában, én pedig rögtön tudtam, hogy szuper ez az egész, ez kell nekem!

Csak semmi zsákban futás!

Végignéztem a cég honlapját, és örömmel láttam, hogy csapatépítés alatt mind a ketten ugyanarra gondolunk: semmi hülyéskedés, hanem a hely adottságainak maximális kihasználása annak érdekében, hogy mindannyian kellemesen és vidáman érezhessük magukat.

Az oldalon kínáltak horgászatot, vitorlázást, sőt, quadozást is, de én végül a sárkányhajó bérlésnél maradtam… Energikus és nagy mozgásigényű csapatom van, de imádják a vizet. Akinek egy vitorlás ringatózás nem az igazi, az egy sárkányhajóban remekül kiélheti magát!

Csapatépítés? Ilyenek a profik!

Jó döntés volt a cégre bízni a fiúkat. Abszolút profi hozzáállással találkoztunk. Nem mondom, hogy a kollégáim minden helyzetben százalékig fegyelmezetten teljesítenek, ráadásul évek óta együtt vagyunk, simán ugratjuk egymást, gyakori a csípős és pikírt poénkodás mindannyiunk között.

A cég munkatársai viszont fel sem vették a fegyelmezetlenségünket, abszolút partnerek voltak minden húzásunknál. Úgy tartották mederben a programot (jó, állóvíz esetében ez biztosan egy kicsit egyszerűbb), hogy egy pillanatig sem éreztük magunkat kellemetlenül.

A sárkányhajózás a Balatonon egyébként az egyik legjobb dolog, amit el lehet képzelni: az ember érzi a természet közelségét, a vizet, a szelet az arcán, közben pedig mozoghat és kiengedheti a feszültséget.

A sárkányhajóban nem kell keményen dolgozni, viszont összehangoltan kell viselkedni ahhoz, hogy a legjobban tudjunk teljesíteni. Kellemesen elfáradtunk a nap végére, mert bár csak 6-an voltunk, a vezetőink mindig tartották bennünk a motivációt, különböző eszközökkel biztattak arra, hogy mindig a teljesítményünk maximumán haladjunk.

Munka után édes a pihenés

A napot még megkoronáztuk egy kis fürdőzéssel. Sütögetést is terveztünk, de végül a közeli étterem gondjaira bíztuk magunkat. Szégyen, nem szégyen, a szokatlan mozgástól azért még mi is alaposan elfáradtunk. Ez persze nem szabott gátat az éjfélig tartó csevegésnek és beszélgetéseknek, de azért az éjszaka közepén már az egész tábor elcsendesedett.

Csodás két napot töltöttünk együtt, és tényleg közelebb tudtunk egymáshoz kerülni, hiszen a fáradt ember sosem játssza meg magát, nincsen hozzá energiája. Jó volt kiengedni egy kicsit a fáradt gőzt, feloldódni, együtt lenni, egy kicsit közösen lazítani.

Végre volt egy hétvégénk, amikor mindannyian alaposan kipihentük magunkat és reggel újult erővel tudtunk a munka frontján kezdeni.

Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen jó csapatot adott nekem az ég!