Nemcsak a kipufogót kell karbantartani

Ha valakinek autója van akkor tudja, hogy azzal bizony törődni kell. Legyen szó régi vagy új autóról, bizony minden porcikáját karban kell tartani még a kipufogócsövet is. És bizony az egy nagyon fontos dolog, hogy rendszeres legyen az ápolás, mert azzal is meg lehet növelni az autónk élettartamát. És ebbe beletartozik például az autómosás is. Na de nemcsak kívül, hanem belül is! Azért is fontos, hogy ez ténylegesen el legyen rendezve, mert így az esetleges problémákat könnyedén ki lehet szűrni. Ezenkívül egy tiszta szélvédő sokkal biztonságosabbá teszi az utazást. A belső tisztítása többek között azért is fontos, hogy komfortosabbá tegye a vezetést. Hiszen ki szeretne egy koszos, esetleg büdös kárpitos ülésbe beülni? Valószínűleg senki.

Ha pedig az autó külsejével és belsejével meg vagyunk akkor rá lehet térni a műszaki dolgokra is. Fontos például a rendszeres olajcsere, a hűtőfolyadék ellenőrzése stb. És, ha már az autók karbantartásának fontosságánál tartunk, akkor mindenképp meg kell említeni azt is, hogy ugyanez vonatkozik a motorokra, robogókra is egyaránt.

Amire kiemelt hangsúlyt kell fektetni az a motorgumi. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az autóvezetés mellett a motorozást is megengedhetem magamnak. És ennek kapcsán hozott össze a sors a motortire.hu weboldalával.

Az egyik legfontosabb a megbízható minőségű motorgumi

Emlékszem még elég kezdő voltam a motorozásban, amikor megismertem a Motortire-t. A legjobb barátom ajánlotta őket, hogyha már így elkezdtem motorozni, akkor ismernem kell a legjobb motorgumi értékesítő boltot. Elmesélte, hogy ő mindig nagyon elégedett volt velük, mert náluk megkapja a legjobb minőségű motorgumikat. Mindig szakértő segítséget kap, és mindig megtalálta náluk, amit keresett. És át is küldte nekem a motortire.hu weboldal linkjét.

Minél előbb jól informálttá akartam válni, ezért el is látogattam a motortire.hu oldalára. Meglepődve tapasztaltam, hogy egy nagyon jól dizájnolt weboldal van előttem. Korábban már nézegettem más motorgumi webáruházakat is, de a legtöbbnek elég gagyi honlapja volt, tele reklámokkal, felugró ablakokkal. Uhh, egyszerűen szörnyűek az ilyenek! De a Motortire weboldala konkrétan elegáns volt. És, ami a legjobban megfogott, hogy teljesen átlátható volt. A kereső is valóban a segítségemre volt, könnyedén megtaláltam a nekem szükséges paramétereknek megfelelő motorgumit. Ami még nagyon tetszett, hogy oldalt szépen rendezetten voltak feltüntetve az akciók és alatta a motorgumi kategóriák. De ha valaki motor márka alapján akart rákeresni a megfelelő motorgumira, akkor arra is volt lehetőség. Az oldal alján pedig érdekes cikkeket lehetett olvasni motorokkal és már egyéb érdekes témákkal kapcsolatban.

Miután az elejétől a végéig áttanulmányoztam a motortire.hu-t, következett a nehezebb része a dolognak, vagyis választani kellett. Mivel még nem volt tapasztalatom, ezért telefonon kértem segítséget. Egészen elámultam, mert nagyon kedvesen válaszoltak a kérdéseimre, és valóban szakmai segítséget kaptam. És még csak most kezdődött a kapcsolatom a motortire.hu-val.

Megbízhatóság és professzionalizmus

Ha az ember motorozik, akkor felelősségteljesnek kell lennie. Ebbe beletartozik az is, hogy karbantartja a motort és mindig a megfelelő alkatrészeket választja hozzá. Ezért is voltam nagyon hálás a motortire.hu-nak, amikor az első motorgumi vásárlásomnál segítettek nekem. Nem akartak rám sózni semmit, hanem tényleg azt akarták, hogy a számomra legmegfelelőbb motorgumit vásároljam meg. Nyilván ez nekik is érdekük, hiszen ha elégedett vagyok akkor visszatérő vásárló lesz belőlem. Márpedig az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy minden rendben lesz. Miután kiválasztottam a megfelelő paraméterekkel rendelkező motorgumit és leadtam a rendelést, tovább olvasgattam az oldalon.

Egyrészt elolvastam a vásárlási feltételeket (ezt minden webshopnál megteszem). Itt részletesen leírják, hogy milyen módon tudsz vásárolni a webshopjukból. Ahogy a legtöbb helyen, a motortire.hu-nál is a kosaras módszert alkalmazzák. Folyamatosan írják, hogy mikor mi a teendő, ezzel segítve, hogy a vásárlás és a rendelés leadás zökkenőmentesen menjen. Amikor megtörtént a rendelés, akkor egy visszaigazoló email erősíti meg, hogy minden rendben. Lehetőség van arra, hogy személyesen vegye át a vásárló a motorgumikat, de akár házhoz szállítást is lehet kérni, és akkor az MPL a megadott címre kiszállítja.

Az árakat bruttóban, vagyis áfásan kell érteni (igen, ezt is külön leírják, a félreértések elkerülése végett), és a páros akciókat leszámítva egy darab motorgumi abroncsra vonatkoznak.

Ami különösen megfogott, hogy akkor is megtudom rendelni az adott motorgumit, hogyha az éppen nincs készleten. Ilyenkor kb. 1-5 napra van szüksége a Motortire csapatának, hogy beszerezzék a kívánt motorgumit. Ha pedig valami miatt ez mégis több időt igényelne, akkor erről értesítenek és eldöntheted, hogy így is akarod-e a megrendelt motorgumikat. Ha valamiért mégsem szeretnéd, akkor tudnak ajánlani más opciót is. A délután négy óra után leadott rendeléseket a következő munkanapon dolgozzák fel.

Minőségi szolgáltatás és minőségi motorgumi

Ahogy már fentebb említettük, a kiszállításnál az MPL a Motortire partnere. Szerencsére nagyon gyorsan dolgoznak, hiszen országon belül bárhova tudnak szállítani 1-2 munkanapon belül, 8:00 – 17:00 óra között adják át a rendelésed. Ez persze attól is függ, hogy a megrendelt termék rendelkezésre áll-e. Külön felhívják arra a figyelmet, hogy az adatokat pontosan kell megadni, hogy ne legyen probléma a kiszállításnál. A kiszállítás díja egyszeri 1590 Ft, ami szerintem nem sok azért, hogy házhoz viszik a motorgumidat.

A fizetésre van lehetőség a helyszínen készpénzben vagy kártyával a személyes átvétel esetén. Ha futár viszi a motorgumikat, akkor pedig utánvéttel lehet rendezni a számlát. De arra is van lehetőség, hogy előre utald az adott összeget, és akkor amint megtörtént a jóváírás már lehet menni a rendelésért, vagy elindítják a kiszállítás folyamatát.

Akkor sincs probléma, hogyha véletlenül rossz típust, méretet rendel az ember, hiszen az erre vonatkozó hatályban lévő kormányrendeletnek köszönhetően lehet törölni a rendelést. Illetve, természetesen a motorgumi rendelésre is vonatkozik a 14 napon belüli visszaküldés lehetősége.

Az is pozitívum a motortire.hu webáruházánál, hogy nem kell külön regisztrálni, elég csak elfogadni a vásárlási feltételeket. Külön felhívják arra is a figyelmet, hogy telefonon keresztül nem tudnak rendelést fogadni, kizárólag csak a webshop felületén lehet vásárolni.

Ezeken kívül még rengeteg hasznos tudnivalót tüntettek fel a motortire.hu oldalán, érdemes időt szánni rá, hogy elolvassa őket az ember.

A legjobb motorgumit kaptam a legjobb helyről

A Motortire már a weboldalával is meggyőzött, és ezt csak tetézte, amikor megkaptam a megrendelt motorgumikat. A megígért időben hozta a futár a csomagokat, hiánytalanul és sértetlenül. A kipróbálást követően azonnal tudtam, hogy jól választottam webáruházat a motorgumi vásárláshoz, és biztosan fogok még rendelni a Motortire oldaláról. És az sem kérdés, hogy minden motoros ismerősömnek ajánlani fogom őket!