Gyulladáscsökkentőt rendeltem az autószerelőnél

Talán, ha ezt a cikket most férfiak fogják első sorban olvasni, akkor ők átérzik a helyzetemet. Autómániás vagyok és azon belül is első sorban az olasz autók a kedvenceim, nekem is az van. Teljesen lehengerlő számomra az a szépség, amit egy olasz autó tud adni. Semmilyen más kocsiban, nem figyeltek fel rám az utakon úgy, mint most egy olaszban. De a szépségnek ára van. Nyilván nem egy csúcsmodellt vezetek és birtoklok, ezért tipikus olasz autó hibákkal küzdök. Ismét a szerelőnél jártam a múlt hétvégén. Már 3 hónapja is voltam a szerelőnél, mert a hajtókar kikönyökölt a blokkból és új motort kellett bele vennem, ami nem volt egy olcsó mulatság. Ezúttal részben az én hibám is volt az, hogy megint itt jártam. Az autóm négy centivel meg van ültetve, és a lökhárítók is lentebb vannak, mint a gyáriak, mivel ezek a sport verzióról valók. A kipufogódob indokolatlanul nagy, így egy padkáról való letolatásnál leért a dob és kilyukadt…

Sajnos a szerelő már ismer, és sajnos sokat találkozunk kisebb vagy nagyobb dolgok miatt. Átmentem hozzá a kocsival, aminek vállalhatatlanul rossz hangja volt a kipufogódob miatt. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, mert azt hihették az emberek, hogy valami béna sufnituning eredményként van ilyen hangja szegény autónak, pedig nem direkt.

gyulladáscsökkentőA szerelő felcsapta a laptopját és megnyitott egy webáruházat, ahonnan ő szokta rendelni a különböző alkatrészeket. Megmutatta, hogy ezer meg egy féle kipufogódobot lehet rendelni ehhez a típushoz. Vannak kevésbé nagy kipufogódobok és a mai kipufogó technika is sokat fejlődött, így javasolt egy kis átépítést, amibe ugyan félve, de belementem. Azért félve, mert az olasz autóknál egy csavar is 10 ezer forint.

Miközben nézegettük a webáruházat teljesen le voltam döbbenve, hogy ilyen könnyen kiválasztjuk és megrendeljük az új komplett kipufogó rendszert. Aztán mesélte Sanyi, a szerelő, hogy ő már az egész életét a neten keresztül intézi. Neten keresztül fizeti a számláit, neten keresztül szokott nagybevásárlást csinálni, ott szervezi le a komplett nyaralások, sőt, még gyógyszereket is onnan rendel.

Itt az utóbbinál felkaptam a fejem, mert sajnos én is benne vagyok már a korban és nagyon fájnak az ízületeim. Gyulladáscsökkentőket szedek, hogy enyhítsem a fájdalmaimat, de amikor elfelejtem megvenni, akkor vannak a bajok.

Megmutatta nekem a prevenciopatika.hu nevű weboldalt. Elmondta, hogy mindig innen rendel, mert olcsó, gyors, kényelmes és megbízható. Mivel 10 ezer forint feletti vásárlás esetén a rendelést ingyen kiszállítják, ő ritkábban szokott egyszerre több dolgot rendelni, nagyobb összegért, hogy ingyen legyen a kiszállítás. Átfutottuk a főbb kategóriákat és láttam, hogy mennyi féle gyulladáscsökkentőt is árulnak, és nekem pedig azonnal belesajdultak az ízületeim a gondolatba. Nagyon rendes volt, mert megmutatta, hogy kell rendelni. Rendeltünk is nekem az ő felhasználónevével gyulladáscsökkentőt, elutalta a pénzt, majd készpénzben kifizettem neki. Mondta, hogy nagyon egyszerű művelet itt a Prevencio patikánál az online rendelés, de hogy ennyire. Pár kattintás volt mindössze és már végeztünk is. Nem volt sorban állás, várakozás és felesleges út a gyógyszertárig és vissza. Kint van a honlapjukon, hogy Magyarországon ők szállítanak az online patikák közül a leggyorsabban, mindössze, 1-2 napon belül. Ettől számítva 2 nap múlva mehettem az autómért, mert Sanyi akkorra végzett, de mondta, amikor odaértem, hogy a gyulladáscsökkentő tablettáim már másnap ott voltak nála. Teljesen oda voltam meg vissza, hogy ez mégis, hogy lehetséges ilyen gyorsan. Azonnal csináltunk is nekem egy regisztrációt, hogy a jövőben tudjam én is használni az online patika felületét. El is kezdtem szedni a gyógyszert és napokon belül éreztem, hogy az ízületeim sokkal jobbak és jobb bőrben vagyok.

Viszont tegnap leszakadt a kipufogóm, miközben mentem a konyhabútoromért…

Esküszöm, hogy ezt már nem tudom elhinni. De elmentem Sanyihoz és ingyen megcsinálta, bár szerintem nem fogatta fel rendesen és emiatt lehetett, hogy egy nagyobb gázfröccsnél leesett. Még az a szerencse, hogy megálltam, a forgalmat nem tartottam fel, és sikerült visszafogatnom a kasztnihoz egy madzaggal.

Egyébként megmutattam az édesanyámnak is az oldalt, aki már majdnem 70 éves. A kora ellenére nagyon is fiatalos. Okos telefonja van, laptopja és kezelni is ügyesen tudja őket. Sőt, most ha jól emlékszem, akkor tabletre pályázik. Mivel már menni nehezen tud, cipekedni meg szinte egyáltalán, ezért megmutattam neki, hogy hogyan tud elintézni egy nagybevásárlást a neten keresztül. Ezek után, gondolhatod, nem okozott neki különösebb gondot az, hogy kezelje az online gyógyszertári felületet, a prevenciopatika.hu weboldalt. Pikk-pakk és már végzett is a regisztrációval és el is kezdte böngészni a termékeket és a „kosarába rakni” őket. Megjegyezte, hogy a „sok” webáruház közül ez tetszik neki a legjobban. Szerintem azért mondta ezt, mert már az élete nagy része a betegségekről szól, mint sajnos sok másik idős embernek. Biztos tudjátok, hogy van ez, amikor ez tölti ki a napjaikat és majdhogynem csak erről tudnak beszélni. Az pedig, hogy a gyógyszereiket beszerezzék, az egy külön program, utána ezeket szétosztani napokra, rendszerezni, tervezni, hogy melyik meddig lesz elég. Nagyon nem várom ezt a kort…

Mivel anyum már nyugdíjas, így sok ideje van, szeret a neten különböző cikkeket olvasni és tájékozódni a világ dolgairól. Ő tipikusan az az ember, aki azt is elolvassa, ami nem érdekli, csak azért, hogy minél tájékozottabb legyen. A Prevencio patika oldalán, a prevenciopatika.hu-n mutattam anyumnak egy fület, ahol pedig különböző bejegyzéseket, cikkeket tud olvasni a blogon. Ezek saját irományok és én is bele-beleolvastam párba, amiket aztán igen hasznosnak találtam. Ez Nagyon szimpatikus nekem, hogy értékes tartalmat ingyen tesznek elérhetővé bárki számára, ez mindenképpen jó húzás a részükről, valószínűleg ezt én is így csinálnám.

Valahol örülök az olasz autó imádatomnak, mert lehet, hogy így nem, vagy csak később tudtam volna tudomást szerezni erről a weboldalról. Persze, még mindig fájnak a szerelőtől kapott számlák, főleg a motorcsere, mivel az 270 ezer forintba került a végén. Ráadásul úgy, hogy az autót 670 ezerért vettem és ekkor csak 3 hónapja volt nálam és nem használtam sokat se. De tudtam jól, hogy mit vállalok be, éppen ezért nem is vagyok dühös magamra, a kocsira vagy a márkára, mert nekem ez megéri! Lehet, hogy sokan nem értenek meg, de engem a látvány kárpótol, és inkább van egy lerobbant olasz autóm a garázsban, mint bármi más, ami működik is mindig.