A levendula illóolaj elűzte az autószerelő férjem álmatlanságát

Mivel a férjem autószerelőként dolgozik már több mint egy évtizede, nincs olyan kocsikkal kapcsolatos technikai kérdés, amit ne tudna megválaszolni. Imádja a munkáját, de gyakran igencsak fáradtan és leharcoltan esik haza, és előfordul az is, hogy 10 órát is dolgozik egy nap. Egy ilyen munka fizikailag is leterhelő, és különös koncentrációt igényel. Ezt még tetőzi az is, hogy bár reggelente eléggé korán kell bemennie a munkahelyére, éjfél előtt egyszerűen soha sem tud elaludni, akármilyen fáradtan ér is haza. Már többféle praktikát is próbáltam kieszelni arra, hogy miként tudna esténként jobban ellazulni, de végül egészen váratlanul úgy tűnt, hogy egy teljesen természetes mód segít neki ebben a legjobban – a levendula illóolaj.

levendula illóolaj

A 100%-os tisztaságú levendula illóolaj ugyanis kétségtelenül remek feszültségoldó, nyugtató hatással bír, valamint serkenti a keringést. És nem csak az idegeinket nyugtatja, hanem például testápolóba csepegtetve antibakteriális, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásait is ki tudja fejteni a bőrünkön. Mindezek mellett pedig köztudott az is, hogy rovarriasztó hatása is van. A Humanity áruház webshopján különböző kiszerelésekben találtam tiszta levendula illóolajat, így meg is rendeltem. Az olajból csak néhány cseppet csöppentettem a párologtatómba, így amikor a férjem hazaér munkából, akkor rögtön kellemes, lazító hatású illatok fogadják. Amióta erre ráálltam, azóta sokkal könnyebben és mélyebben alszik.

A levendula illóolaj rengeteg pozitív tulajdonságát tudjuk hasznosítani különböző kozmetikumokban, így nem kell a párologtatásnál megállnunk. Mostanában rászoktam arra, hogy némi shea vagy kakaóvajat összekeverek néhány csepp levendula olajjal, és ezt használom testápolóként. Ehhez a természetes vajakat is a Humanity áruháztól rendeltem, csak úgy, mint a levendula olajat. Ezt a csodás keveréket ráadásul nem csak a bőröm táplálására, hanem sebek gyulladtságának csökkentésére és a gyógyulás serkentésére is alkalmazhatom. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a csodás olajra és praktikára, ugyanis azt látom a férjemen is és magamon is, hogy sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Csak ajánlani tudom a levendula olajat mindenkinek, aki megterhelőbb munkát végez.