Az autóm gyakran megviccel

Az autóm miatt sokszor kerülök kellemetlen helyzetbe. Tavaly például egy négy sávos úton döntött úgy, hogy nem hajlandó tovább menni. Gondolhatjátok milyen ciki volt, amikor az út közepéről próbáltam meg embereket toborozni, hogy segítsenek betolni a kocsit a közeli buszmegállóba. A legutóbbi eset ennyire épp nem volt kínos, mivel csak a kipufogó egyik része szakadt le. Nem vagyok az a nagy autózseni, emiatt nem is volt jobb ötletem, a földön csúszó, ezáltal természetesen hatalmas robajt csapó kipufogóval mentem haza.

Bár többször megrongálódik a járgányom, sosem aggodalmaskodok, mivel van biztosításom. A Pannon Safe-nél kötöttem lakásbiztosítást, és egyúttal a kiegészítő biztosítások közül a gépjármű biztosítást is hozzácsatoltam. A társaság a gépjármű üzemzavara, önhibából, vagy gondatlanságból eredő meghibásodása, valamint baleset, lopás, rongálás miatt bekövetkezett káresemény esetén fizeti ki a károkat. A szolgáltatások lehetséges körébe tartozik: a helyszíni javító küldése, autómentővel való szállítás, tárolás, utasok elszállítása, kölcsöngépjármű, szállás, tovább utazás szervezése, telefonos segítségnyújtás, útvonal és utazási tanácsadás is. A biztosítók viszont területi hatály szerint korlátozhatják a szolgáltatást, ez azonban más kockázatviselőknél is valószínűleg így van.

A Pannon Safe a kiegészítő biztosításait nemrég vezette be, ezáltal kínál innovatív megoldásokat klienseinek. Nekem ezek a plusz kockázatviselési területek voltak azok, amik igazán felhívták a cégre a figyelmemet, ezek tették igazán szimpatikussá a társaságot.

A gépjármű biztosítás mellett többek között a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén is megtérítik a károkat. A szerződés megkötésekor az alapcsomaghoz ezt is hozzákapcsoltam. Természetesen vannak bizonyos elvárásaik, hogy ezekben a helyzetekben mit kell tenni, csak így tudják megtéríteni a károkat. Ezek azonban nem olyan dolgok, amiket nem lehetne egyszerűen véghez vinni. Először is értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után tud fizetni. A rendőrségi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is.

A biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, nyilvánvalóan maximum a biztosítási összegig. A biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz és kár esetén aránylagos kártérítéshez vezethet. A biztosítási összeg megállapításánál az újjáépítési érték és nem a piaci, forgalmi érték a meghatározó. Ezeket jó tudni, mielőtt megkötnéd a saját biztosításodat.

A Pannon Safe-nél nagy előny, hogy online, a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas weboldalon is lehetséges a szerződéskötés. Internetes biztosításkötés esetén az ajánlatkészítést követő nap nulla órakor már megkezdődik a társaság kockázatviselése. Várakozási idővel csak a biztosítási események kapcsán kell számolni. 

A pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas honlapon lakásbiztosítás kalkulátor is található. A kalkulátor a lakásbiztosítási szerződés közvetlen ügyfél általi létrehozására szolgál, biztosításközvetítő segítségével. A kötési folyamat során a Pannon Safe egyik munkatársa a portálon kínált biztosítási termékek vonatkozásában szakmai segítséget nyújt az ügyfeleknek.

A biztosítótársaság által kínált csomagok a következő alapkockázatokat mindenképp tartalmazzák: árvíz, felhőszakadás, földcsuszamlás, földrengés, hónyomás, idegen jármű ütközése, idegen tárgy, ismeretlen építmény rádőlése, ismeretlen üreg beomlása, jégverés, kő- és földomlás, robbanás, tűz, vihar és villámcsapás. Ezekhez jönnek még a kiegészítő a már említett kiegészítő biztosítások, amikkel igazán személyre lehet szabni a biztosítást.

A lakásbiztosítási csomag pontos meghatározása után már csak az ingatlan adatait, valamint a személyes elérhetőségeket kell megadni. Ennyire egyszerű a Pannon Safe-nél a biztosításokat megkötni. A legjobb az egészben, hogy nem csak gyors, de hatékony is, hiszen nekem már számtalanszor segített, többször mentett már meg a magas kiadásoktól.