Kipufogóalkatrészt és natúrkozmetikumot is a neten találtunk

Az internetes vásárlások időszakát éljük és ezt a saját mindennapjainkon is megtapasztalom. Nemrégiben autónk kipufogója hibásodott meg és a szerelő azt tanácsolta, hogy a neten nézzünk szét, hátha találunk olcsón használt alkatrészt, hisz az új beszerzése akár hónapokig is eltarthat, addig viszont nem szerettünk volna autó nélkül maradni. A férjem sikerrel járt és már megrendelte a terméket, amikor elkezdtünk arról beszélgetni, hogy milyen jó is, hogy ilyen sok mindent lehet kapni a netes webáruházakban.

A natúrkozmetikumok is pont egy ilyen kategória és nagyon örülök, hogy az egyik barátnőm ajánlására ma már én is a Herbiovit termékeit használom. Széles kínálat és kedvező árak – ez a herbiovit.hu, ami számos speciális készítményt is ajánl a fogyasztóknak, például a visszeres lábak vagy a véraláfutások kezelésére. Sokáig engem nem igazán foglalkoztatott, hogy natúrkozmetikumot használok-e vagy sem, mára ennek azonban már igen nagy jelentőségét látom a mindennapokban. Egyrészt egészségtudatossági, másrészt környezetvédelmi szempontból. Ezért esett a választásom a herbiovit.hu-ra.

A natúrkozmetikumok ugyanis természetes anyagokból készülnek, nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy illatanyagot és bőrgyógyászatilag teszteltek. A natúrkozmetikumok olyan kozmetikumok, melyek elsősorban természetes eredetű, minimálisan feldolgozott összetevőket tartalmaznak. A natúrkozmetikumoktól továbbá elvárható, hogy a termék teljes életciklusa során, az összetevők begyűjtésétől a logisztikáig ökológiai és etikai szempontok szerint járjanak el.

A natúrkozmetikumok természetes összetevőkből állnak tehát, melyek eredete nyomon követhető. Nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat vagy színezékeket, a termék biológiailag a lehető leggyorsabban és legtökéletesebben lebomlik és a gyártás minden fázisa ökológiai, fenntartható és etikus módon történik. A csomagolóanyag is a lehető legkörnyezetbarátabb, ezen kívül állatkísérletek sem kapcsolódnak ezekhez, embereken tesztelik, bőrgyógyászati tesztekkel.

A Herbiovit kínálatában is ilyen termékeket találunk. Olyan natúrkozmetikumokat, krémeket, melyek alapját a bőrápoló és bőrnyugtató hatású aloe vera juice és a varázsmogyoró adja. A natúrkozmetikumok fogalmát és annak jelentését nemzetközi szinten nem szabályozták, a nemzeti szabályozások között pedig vannak eltérések. Az Európai Unió országai a kozmetikai termékekre vonatkozó uniós jogszabályok hatálya alá tartoznak, amelyek viszont nem határoznak meg konkrét követelményeket a natúrkozmetikumokra vonatkozóan.

A jelentős európai szabványok kimondják, hogy az összetevőknek természetesnek kell lenniük. Tartalmazhatnak tehát természetes növényi olajokat és viaszokat, növényi kivonatokat. Illóolajokat, szárított és őrölt növényi részeket. Ásványi anyagokat, sókat és cukrokat, agyagot és algát. És esetenként olyan állati eredetű összetevőket, mint a méhviasz vagy a méz. A natúrkozmetikumok nem tartalmazhatnak szintetikus illatanyagokat, színezékeket, szilikonokat, parabéneket vagy ásványi olajokat, melyek gyakorlatilag kivétel nélkül megtalálhatók a szintetikus kozmetikumokban. Ezek az összetevők befolyásolják a termék eltarthatóságát, állagát, illatát és megjelenését. Emellett pedig megkönnyítik a termék felvitelét a bőrre és sima felületet adnak neki, ezáltal az ápoló hatás képzetét is keltik. A herbiovit.hu színes és széles kínálatában is csupa olyan terméket találunk, melyek megfelelnek ezeknek a feltételeknek.

A natúrkozmetikumok többféle típusát is megtaláljuk a herbiovit.hu kínálatában. Minden termék minősített natúrkozmetikum, melyek egyben vegán formulák is, tehát állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak. A gyógynövényes krémek és a speciális készítmények mellett találunk itt kéz- és testápolókat is.

Olyan krémeket, mint amilyen a vadgesztenye krém, melyet a nehéz lábérzetre és a visszeres lábak ápolására ajánlanak. A fekete nadálytő krém is elengedhetetlen, ezt a sérülésekre és a véraláfutásokra ajánlják. Az érzékeny és kipirosodott bőrre pedig nagyon jó hatással lehet a körömvirág krém. Mindezt megtaláljuk a herbiovit.hu kínálatában és sok minden mást is. Például sarokpuhító krémet teafaolajjal vagy aloe vera krémet a bőr ápolására, nyugtatására.