Mi már igényeltük a napelem telepítés támogtást, most másnak is segítettem

Mi már túl vagyunk a napelem telepítés támogatáson, a mi példánkat követve pedig több barátom is úgy döntött, hogy belevág. A napelemes támogatást, ahogyan már írtam, nagyon kedvező feltételek mellett lehetett igénybe venni, már 10% önrésszel is bele lehetett vágni. Őszintén szólva nem néztem meg, hogy él-e még a támogatás. De most egy olyan barátom kérte a segítségemet, aki nincsen igazán rászorulva az amúgy remek lehetőségre.

Ő csak simán nem sokat tud a napelemekről, de szeretne gondoskodni a saját háztartása energiafelhasználásáról. A 0 Ft-os villanyszámla mindenkinek elég kecsegtetően hangzik. Tudni kell, hogy a napelemek lassan térülnek meg, de mindenképpen megéri befektetni. Nemcsak a pénz miatt, hanem mert ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk egy élhetőbb földhöz.

A megújuló energiaforrásokra való átállás egyre sietősebb lenne, ha még sokáig meg szeretnénk óvni a föld állapotát. Így akinek csak lehet, ajánlom, hogy váltson napelemre.

Személyes tapasztalataim alapján biztosan állíthatom, hogy bizony megéri. Energetikai függetlenség, anyagi biztonság, ezek mindenképpen a váltás mellett szólnak a teljesen nyilvánvaló környezetkímélő szempontok mellett is.

A barátomnak ajánlottam, hogy nézze meg a napelemesrendszerek.info oldalt, mert itt minden le van írva a napelemekről. Érthetően le van írva a napkollektorok és a fotovoltaikus napelemek közti különbségek például. Hiszen nem mindegy, hogy a nap hőjével vagy a nap elektromágneses sugárzásával szeretnénk elektromos áramot előállítani.

Én ennek már szinte igazi szakértője vagyok, hiszen amikor a saját házunkra szereltettünk napelemeket, akkor alaposan utánajártam mindennek. A napelemek működése, a telepítés feltételei és tényezői mind a kisujjamban vannak. Talán ennek a tudatában keres fel mostanában egyre több ismerősöm segítség reményében.

Persze, mindenkinek segítek, minden kérdésre igyekszem válaszolni, de ajánlani szoktam a már említett oldalt is. Az internetes anyagok közül ez a legjobb, itt van a legtöbb információ.

Akármilyen kérdése is merül fel az érdeklődőknek, itt biztosan választ lel rá.

Itt lehet árajánlatot is kérni, segítenek a tervezésben, a felmérésben és természetesen a kivitelezésben is. Megbízható szakemberekkel dolgoznak, így senkit sem fog kellemetlen meglepetés élni, ha őket választja.

A céljuk ugyanaz, mint a vevőnek, egy hatékony, biztonságos és hosszútávon jól működő napelemes rendszer kialakítása.

A napelem telepítés igazi szakértői. Ha napelem telepítés jön szóba, náluk jobbakat nem is ajánlhatnék. Minden munkájuk magukért beszél!

Hosszabb távú terveim közé tartozik, hogy esetleg az autószerelő műhely energiáját is napelemekkel kellene biztosítanom, de ez még messzebb van.