Az autók szerelmeseinek története

Autószerelő vagyok, és mindig is az akartam lenni, mióta az eszemet tudom. Már gyerekkoromban is kocsikkal játszottam, de nem is csak játszottam: csodáltam őket. Nem holmik bébijáték, vagy babajáték, vagy matchbox volt számomra, hanem igazi ereklye, felbecsülhetetlen csoda, ami négy keréken gurult. Minden autómnak saját garázst csináltam dobozokból, ha kitört egy kereke, hát addig ügyeskedtem, míg meg nem szereltem, és minden kisautómat féltve őrzöm egy dobozban, hogy egy nap majd a kisfiamnak adhassam őket. Titkon remélem, hogy ő is annyira fog lelkesedni értük, mint én egykor.

Idősebb koromban is minden autó után megfordultam az utcán, betéve tudtam mindegyiknek a márkáját, típusát, évjáratát, ha már elment mellettem egy kocsi, behunyt szemmel is tudtam a motor hangjából, milyen mestermű is száguldott el mellettem. Így hát senkinek sem volt kérdés, hogy egy nap majd autószerelő leszek, vagy karosszériás, vagy fényező, vagy bármi, ami kocsikhoz köthető, én pedig nem voltam túl mohó, de végül mindhárom összejött.

Annyira kötődtem a kocsikhoz, hogy a szüleim attól féltek, máshoz nem is fogok – emberi lényekhez például – de erre sorban rácáfolt a megismerkedésem a világ legszebb nőjével, Szilviával, majd a jegyességünk, a házasságunk és a gyerekünk születése is – így mindenki megnyugodhatott, hogy nem csak a kocsik lesznek egyedüli szerelmeim, hiszen más dolgok is voltak, amik életem értelmeit képezték.

Mivel a munkám révén tudom, milyen fontosak a legapróbb, pici mozdulatok is, ezáltal a fiam minden lépésére ügyelek. Éppen ezért szorgalmaztam, hogy keressünk és vegyünk neki bébitaxit, ami akár játék és fontos eszköz is lehet számára, amivel erősödhet, és megtanulhatja a saját határait. Azt mondják, egy baba még ösztönből teszi mindezt, ám én tudom, hogy már ebben a korban is a tapasztalataira hagyatkozik, hiszen már megvan a magához való esze.

Ugyan a neki szánt autókat még nem fedezte fel, de mi egy igencsak különleges oldalt igen. Szilvia igyekezett kiválasztani a fiunk számára legmegfelelőbbet, és már alig várjuk, hogy elkezdje a gyakorlást. Ez nem csak bébijáték, hanem sporteszköz is számára, és egész biztos vagyok benne, hogy olyan könnyű lesz majd számára, mint nekem például a kipufogó technika.