Kipufogó csere, cross bukósisak

Mindenki olyan üzletet köt, ami neki megfelelő. Én is így tettem, mikor a nem használatos kipufogómat elcseréltem egy nekem kellő tárgyra. Te csináltál már ilyet, hogy nem eladtál valamit, hanem elcseréltél?

Az extrém csere

Volt egy régi autóm, amit eladtam. A minap a garázs pakolása közben úgy döntöttem, hogy kiszanálom a dolgokat, és még pár régi alkatrészre akadtam. Persze ezt nem szándékoztam kiszanálni, hiszen elég drága holmik, ezért úgy döntöttem, hogy mindent lefényképezek, és eladom az internet segítségével. Így is tettem, egy nagy ládányi alkatrészt szedtem össze, és még nagyobb tárgyakat is, mint egy ajtó, és kipufogó. Mindegy, hogy mennyi jön be belőle, az is pluszba fog jönni, és tudnám hová tenni a pénzt.

Szóval a hirdetés fent volt, már csak jelentkezőket vártam. Egy két apróságot elvittek, nem panaszkodhatok, de nem bántam volna, ha egyben elviszik az egészet, akkor nem kellett volna vele bajlódnom.

Érdekes jelentkező

Az egyik jelentkező, aki a hirdetésre jelentkezett, és alkatrészek kellettek volna neki, igen csak fura volt. Azt írta, hogy mi lenne, ha cserélnénk? Mivel azért csak kíváncsi voltam, hogy mit ajánlana, így ráírtam, hogy tegyen ajánlatot, hogy mit cserélne.

Az ajánlata a következő volt. Van egy párszor használt cross bukósisakja, és azt cserélné el. Miután én nem motoroztam, így bukósisakra sem igazén volt szükségem. Megírtam neki, hogy köszönöm, de nem élnék a lehetőséggel. Ez után nem is foglalkoztam vele, míg nem találkoztam Janó barátommal. Ő igen csak ért a motorokhoz, és az alkatrésekhez. Egyik este épp sörözni voltunk, amikor valami okból kifolyólag szóba kerültek a motorok. Pont meséltem neki, hogy milyen alkut ajánlott az ismeretlen az autós alkatrészeimért. Na egyből le is csapott rá, és kérdésekkel bombázott: Milyen bukósisak? Milyen fajta…néztem is rá bután, hogy én honnan tudnám, hogy milyen, nem én értek hozzá, hanem ő.

Na addig, addig nyaggatott, míg meg nem mutattam neki a képet a sisakról. Egyből le is csapott rá, hogy neki kell az a cross bukósisak. Nem értettem, hogy miért van annyira oda ezért a dologért, de amikor közölte, hogy mennyit adna érte, igen csak tetszett a szám. Gyorsan rá is írtam a srácra, hogy érdekelne mégis a csere lehetőség.

Napokig semmi válasz nem érkezett vissza, mondtam is Janónak, hogy bukta a sisakot, mert nem jelentkezik az ismeretlen. Végül pár nap múlva írt csak vissza, hogy rendben van, és hogy találkozzunk valahol.

A csere létrejötte

Nekem végül is mindegy, volt, hogy eladom, vagy az alkatrészeket, vagy elcserélem, és azért fogok kapni pénzt. Lehet, hogy így még business-world-541430_640jobban is jártam. Janó meg teljesen odáig volt, hogy milyen jó ez a sisak, és milyen jó vételt csinált.

Azon gondolkodtam, hogy módosítom a hirdetést a maradék alkatrészre, hogy eladom, vagy értelmes dologra cserélem. Végül is, még az is lehet, hogy valami megtetszik, és hasznos lehet a számomra.

Azóta én sem vetem el azokat a hirdetéseket, amiben esetleg cseréről lehet szó, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mije van a másiknak, ami nekünk kellene, vagy hasznos lenne esetleg, vagy nekünk mink van, ami felesleges, de más számára hasznos lehet. Érdemes ezeket a hirdetéseket is figyelni, hiszen ha mindenki számára hasznos a csere, az a legjobb.