Autószerelő, és a német nyelvtanfolyamok

Gondolom elég viccesen hangzik, hogy egy autószerelő nyelvet car-repair-362150_640tanuljon. Persze bárki tanulhat nyelvet, és miért ne legyen pont az egy autószerelő?.

Ki tanuljon nyelvet

Erre egész egyszerű, és ésszerű a válasz, mert bárki, akinek kedve van. A nyelvtanulás nem egy meghatározott dolog, nincsen sem korhoz, sem pedig nemhez kötve. Aki érez egy kis elhivatottságot, vagy kedvet bármilyen nyelv elsajátításához, annak nyitva állnak a nyelviskolák kapui.

Van aki azért tanul nyelvet, hogy világot lásson, de van aki azért, mert a munkájában van szüksége a nyelv ismeretre.

Az én esetemben is ez a helytálló, mert a munkámban van rá szükségem. Mondhatnátok, hogy egy autószerelőnek mindek van szüksége a nyelvtudásra, de jelen helyzetben igen is helytálló a nyelv kérdése. Egészen egyszerű a válasz rá. A műhelyt, ahol dolgozom, a sógorommal csináljuk ketten. Egy kis vállalkozásnak indult, mára viszont szépen kinőtte magát. Ma már nem csak autókat szerelünk, hanem ha igény van rá, külföldről hozunk be autót, és vizsgáztatunk le. Szóval egy elég összetett feladat. Viszont igen csak nehéz nyelvtudás nélkül. Mivel mind a ketten ki szoktunk menni, de nyelv hiánya miatt csak a sógorom szokott beszélni. Viszont, ha én is beszélném a német nyelvet, akkor sokkal könnyebb lenne minden.

A nyelvtanulás

Sokat gondolkodtam rajta, és rágódtunk a párommal Diával. Azért egy nyelviskola, elég sok energiába kerül. Szerencsére, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy miután felhoztam ezt Diának, úgy döntött, hogy menjünk el közösen a német nyelvtanfolyamok egyikére. Persze én is örültem az ötletének, hiszen napközben amíg dolgozunk külön vagyunk, én általában későn érek haza a műhelyből, és még ez is bejön, akkor aztán még kevesebbet találkozunk majd. Így viszont neki is hasznos lesz, nekem is, és persze együtt leszünk. Ez azért is jó, mert ha valamelyikünk elakad, akkor a másik tud neki segíteni.

Ő régen tanult németet, még ha jól emlékszem általánosban, így nem is lesz talán annyira nehéz.

Kirándulás

Még azt is el tudnám képzelni, miután mind a ketten meg fogunk tanulni németül, hogy egyik alkalommal egy kisebb kitérőt tegyünk Németországban, vagy Ausztriában, és kicsit pihenjünk.  A nyelv tanulása nekem a munkámban igen csak nagy segítségemre lesz, de ha a magán életben is tudom majd hasznosítani, akkor pedig csak még jobb lesz.

Azért gondolom nem lesz egy sétagalopp, de hét a jövőnk, és a céljaink elérése végett csak hasznos lehet.