Ha magánnyomozó vagy, törődj az autóddal. Ha nem vagy magánnyomozó, akkor is

Az autód karbantartása, az mondhatjuk, létszükséglet. Már ha rendszeresen használod az autód. Aki tényleg törődik az autójával, az igényes azzal kapcsolatban, és nem ad lejjebb a minőségéből. Ez nem azt jelenti, hogy mindig a legújabb és legjobb autót akarja megszerezni. Lehet az az autó bármilyen régi is, mindig van egy szint, amit fenn kell tartani. És akkor a kocsi sem fog cserben hagyni. Jól kell bánni vele, nincs mese. Ne hanyagold el a gumikat, azt hiszem, nem kell hangsúlyoznom mennyire fontos részei ezek a gépnek.

Sok embernél látni, hogy tele van kavicsdarabokkal, és ők szemmel láthatóan nem nagyon foglalkoznak ezzel. Pedig ezek nem nagyon használnak, idővel az egész kerékben maradandó károkat okozhatnak. Aztán sok embernél látni azt is, hogy olyan koszos az autó, hogy alig látszik belőle már valamit. Tudom én, nem minden a külsőség, de azért ha áthajtasz a világ legsárosabb környékén, és a látottak alapján talán még bele is forgattad az autódat úgy, hogy még a tető is csupa sár, azért csak lehetne fél óra arra, hogy letisztítsd. Elvárjuk, hogy az autó mindig rendelkezésre álljon, elinduljon és vigyen minket ide meg oda, de úgy bánunk vele, mintha mi tennénk szívességet neki, hogy beindítjuk. Igen, egyetértek azokkal, akik szerint a gépeink uralkodnak rajtunk. Csak nem vesszük észre, mert mi indítjuk meg kezeljük őket. De valójában nagy gázban vagyunk minden alkalommal, ha egy-egy gép csődöt mond, legyen az mosógép, tv, kamera, telefon, mikrohullámú sütő, hajszárító, vízforraló, asztali lámpa, hangfal vagy egy zseblámpa. És most csak azokat soroltam fel, amik nekem az elmúlt egy év során egyik napról a másikra bemondták az unalmast. Kaputt. Ennyi volt nekik.

Szóval mondjuk egy zseblámpához képest azért az autó minden tekintetében fontosabb eszköz. Ezért nem is értem, hogy miért van az, hogy sokak teljesen lezüllesztik az autójukat, de olyan szintre, hogy álló helyzetben sem mernék beleülni. Az egyik haverom odáig tolta ezt a dolgot, hogy az autója fogta magát, aztán szépen bemondta az unalmast az autópályán, mert a kipufogóját, bár tudta, hogy nincs vele minden rendben, nem volt kedve lecseréltetni. Mert annak aztán volt ám már minden baja. Lyukas is volt, szóval hónapok óta többet fogyasztott emiatt a kocsi, plusz a lyuk miatt olyan hangos volt az utastérben, hogy a dobhártyája majd beleszakadt az embernek.

Azt hiszem, egyértelmű tehát, hogy nem érdemes az autón spórolni. Csomó példa lehet az életben, amikor fontos pillanatokban megy tönkre majd. A filmekből jól ismert a klisé, hogy amikor jön érted a baltás gyilkos, nem indul az autó. Vagy ha a feleséged épp szülni készül, na tuti,hogy akkor fogsz lerobbanni te is. Vagy tegyük fel, hogy van egy magánnyomozó irodád. Azért mondom ezt, mert én is nemrégiben jöttem rá, hogy vannak ilyenek, és elég népszerűek. Na, tegyük fel, hogy épp az egyik kuncsaft feleségét kell megfigyelned, a férj ugyanis él a gyanúperrel, hogy az asszony más férfiakkal találkozik szabadidejében, és nem az éves sakkpartijukat tartják meg ilyenkor. A te feladatot pedig követni őt a városban, onnantól kezdve, hogy elhagyja lakását. És akkor képzeld el, hogy mész mögötte, óvatosan, talán még sötét szemüvegben is akár a nagyok, szádból lóg a cigaretta, és minden rendben halad, hogy kiderítsd, mi az igazság. Ekkor azonban, mondjuk a körút kellős közepén az autód egy kellemes puffanást követően megáll, és többé nem indul. Nem csak kellemetlen lesz ott ácsorogni a város legforgalmasabb pontján, hanem az is, amikor beszámolsz a férjnek arról, hogy nem tudtad kideríteni, mit csinált a felesége az adott időpontban – hát nem lesz boldog. Fizetés nélkül, a megbízhatatlanságod rosszhírével fog távozni, a számlák pedig nem fizetik be önmagukat. Jó, tudom, persze ez most a létező legrosszabb végkimenetel, de miért ne történhetne meg, hogy tényleg a legfontosabbkor robbansz le, csak azért, mert túl link vagy ahhoz, hogy elvidd az autód a szervízbe?

Szerencsére persze manapság, a valóságban ennél azért megbízhatóbb egy magánnyomozó iroda. Ahogy nézegettem az ajánlataikat, s azt, hogy mivel is foglalkoznak, be kellett látnom, hogy itt valódi profizmusról van szó. Ügyvédi tudással kiegészített szakmai felkészültség, és széles lehetőségeket kínálnak, hogy az életben adódó problémák, veszélyek feltárásában segítsenek. Szóval nem csak a csalfa asszonyok/férjek leleplezésében tudnak segédkezni. Bár azért abban is. Úgyhogy erre is van lehetőség. Na ők tuti nem robbannak le a körúton. És te sem fogsz, ha odafigyelsz az autódra!

magánnyomozó iroda