Se a kipufogókhoz, se a klímákhoz nem értek

Sajnos ebben az évben igazán balszerencsések vagyunk a párommal. Legalábbis az autónkkal kapcsolatban mindenképpen így van. Ez az év bővelkedett defektekben, zárcserében, most pedig azzal kellett szembesülnünk, hogy kilyukadt a kipufogónk. Ugyan elég jól hangzik, amikor elindulunk a piros lámpánál, hiszen olyan hangot hallat az autónk, mintha egy versenyautóban lennénk, de a csere költségein már nem annyira mosolyogtunk. Szerencsére talán olcsóbban megúsztuk, mint az átlag, mert az autószerelő egy kedves ismerősünk, így bevállalta, hogy kedvezményes áron megcsinálja nekünk. Ezt igazán értékeltük, mivel nem olyan régen egyéb beruházásokat is tettünk.

Megelégeltük, hogy nyáron a 4. emeleti lakásban szinte szaunában érezzük magunkat, mondjuk az legalább ingyen volt. Így beszereltettünk egy klímát. Korábban már gondolkoztunk rajta, de eddig mindig elvetettük az ötletet. Próbáltuk a hőséget ventilátorok segítségével elviselhetőbbé tenni, illetve éjszaka rendszeresen kinyitottuk az ablakokat, de sajnos ez kevés volt ahhoz, hogy a lakás rendesen lehűljön.

Természetesen nem ment olyan könnyedén a keresés, választás. Egyikünk sem jártas ezen a területen, és azért klímát venni, nem olyan, mint egy mosógépet. Hiába megyek be valahova, választok egy készüléket és viszem haza. Valakinek be is kell azt szerelnie, illetve honnan tudom, hogy az a mi lakásunkba megfelelő-e. Szerencsére nem egyedül kellett szembenéznünk ezzel a problémával. Ott volt segítségül a https://klimaglobal.eu weboldala.

https://klimaglobal.eu
Néhány gombnyomás és máris kellemesebb az idő

Náluk részletesen megismerkedhettem a különböző klímákkal, a működési elvükkel, és a berendezés működési egységeivel is. Mi elsősorban a típusokat szerettük volna mélyebben áttanulmányozni, hogy tudjuk mik közül lehet válogatni. Mindenképpen multi klímában gondolkodtunk, mert azzal egyszerre több helyiséget is klimatizálhatunk. Kivitel tekintetében már kevésbé voltunk magabiztosak. Létezik oldalfali klíma, parapet, légcsatornázható, mennyezeti és a padlóra állítható, mobil klíma. Ezek közül utána olvasgatva a légcsatornázható és a mennyezeti típusokon gondolkodtunk el leginkább. Itt jött képbe a https://klimaglobal.eu csapata, akikkel felvettük a kapcsolatot, hogy segítséget kérjünk. Könnyedén kapcsolatba lehet lépni velük, hiszen az oldalon ki lehet tölteni egy ajánlatkérő űrlapot. Egyrészt szerettük volna tudni, hogy az általunk kinézett típusok mennyire passzolnak a házunk adottságaihoz, illetve, hogy elvállalnák-e a beszerelést.

Az ajánlatkérés után felvették velünk a kapcsolatot telefonon, ahol elmondták, hogy az általunk kinézett típusok közül, ők inkább a mennyezeti klímát javasolnák a lakásunk adottságait figyelembe véve. Leszűkítve a kört, a segítségükkel találtunk is egy megfelelő készüléket. Kicsit többe került, mint amit eredetileg rászántunk volna, de végül úgy döntöttünk, hosszútávon megéri egy kicsit többet költeni rá. Az egyetlen bökkenő az volt, hogy mivel nem Győr-Moson-Sopron vagy Komárom-Esztergom megyékben élünk, így a cég nem vállalta a beszerelést. Ugyanakkor minden gond nélkül kiszállították a készüléket, illetve még egy megbízható, profi szakembert is segítettek keresni, aki végül elvégezte a munkálatokat.

Tehát a https://klimaglobal.eu csapatának segítségével végre kellemes hőmérséklet mellett pihenhetünk, még a 4. emeleten is.