Egy szerelőnek mindent tudnia kell, még a bukósisak méretet is

Egy magára való szerelőnek azt hiszem mindent tudnia kell. Mindenhez hozzá kell tudnia szólni, és meg kell tudnia csinálni.

A férfi szakmák

hercules-913435_640Az autó szerelés, bütykölés, javítás, egy férfi szakma. Azt hiszem minden szakmának meg van a maga embere. Nekem fura, hogy ha egy boltban egy férfi eladó van, hiszen nem kimondottan egy férfias szakma.

Ugyanakkor nekem egy férfinak sugároznia kell az erőt, és a szimbólumot. Az én párom ilyen szerencsére. De meg kell, hogy mondjam, ma mér egyre kevesebb férfi „férfi”. Az egyik ismerős pont a hétvégén felhívta, hogy lerobbant az autóval, és pánikolt…pedig az erősebbik nemhez tartozott. Na ő az a típusú ember, aki egy defektet sem tud kicserélni, és majdnem megfőzte az autó motorját, mert kiderült, hogy volt annyira eszement, hogy olaj nélkül járatta az autót.

A puhányak

Na számomra egy férfi nem lehet puhány. Akkor ő nem férfi. Ha kell, igen is tudjon egy lyukat fúrni a falba, vagy értsen valamennyit az autóhoz, ha szükséges legalább valamennyire meg tudja csinálni, vagy legalábbis olajat tudjon bele önteni…

Érdekes, mert a nőknél viszont azt gondolom fordítva van.

Én türelmetlen típusú vagyok. nem szeretem  minden kis apó cseppkő dologgal megvárni a páromat, ha kell, fűrészelek, vagy ha kell, beverek egy szöget…Bár nem tudom, hogy mennyire imponáló ez a férfiak számára, igaz ez nem is érdekel nagyon. Nem szeretek könyörögni, és várni sem, így amit lehet megoldok egyedül.

Azért van olyan, amihez nem értek. Mondjuk a párom szeret motorozni, van is neki motorja, na ehhez semennyire sem értek. Bár azt hiszem, nem is kell. De mondjuk egy bukósisak méret is nagy fejtörést okozna. Még szerencse, hogy ezeket ő elintézi magának, így nem kell vele foglalkoznom.

Vannak dolgok, amiket egy férfinak meg kell tudnia csinálni. Nem kell neki tudnia főzni, persze plusz pont, ha tud, hiszen melyik feleség ne szeretné, ha néha kényeztetnék, és nem neki kellene főznie. Mondjuk a férfiak ezt úgy oldják meg, hogy elviszik a hölgyeket vacsorázni. Bár nem panaszkodom, hiszen a konyha, és a rendrakás szempontjából lehet, hogy jobb is így.

De vannak dolgok, amihez viszont az én szememben kötelező értenie. Mindig is a férfi nem volt az erősebb, így ezt tükröznie is kell. Ha valaki csak a száját tudja jártatni, akkor az már nem is sugározza a határozottságot, erőt, biztonságot. Bár ezek a férfiak mellett állnak azok az asszonyok, akik szeretnek mindent irányítani, és ez nekik pont megfelelő.