Környezetbarát kipufogót tervezni és kft-t alapítani nehéz

Amikor a környezetszennyezésről kérdezik őket, az emberek nagy része azonnal rávágja, hogy “igen, az autók kipufogójából ömlenek a mérgező gázok a levegőbe, ezért sokkal jobban járnánk, ha többen közlekednének biciklivel”!

A helyzet azért nem ennyire fekete-fehér. Bár a kipufogók fejlesztése önmagában nem javítana ezen a helyzeten, más technológiák igen. Ezért is alapítottam saját mérnök céget.

Az elején bevallom, kicsit el voltam veszve. Beírtam a keresőbe, hogy “kft alapítás 2023”, és olyan sok volt az ellentmondásos információ, hogy lehetetlenné vált kiigazodni rajta!

Szerencsére találkoztam egy volt évfolyamtársammal, aki kezdetben szintén nem volt tisztában vele, hogy a kft alapítás 2023-ban hogyan valósítható meg. Utána viszont megtalálta a grossoffice.hu-t, akiket nekem is jó szívvel ajánlott!

Mert hát a kft alapítás egyáltalán nem egyszerű dolog, főleg egyszemélyes kft. esetében, amely egy speciális cégformának számít. Ilyenkor – ahogy a grossoffice.hu is említi – érdemes mérlegelni, hogy valóban ez-e a megfelelő konstrukció számunkra más opciókkal szemben.

Még ha igen is a válasz, akkor is sok kérdés merül fel: hol legyen a székhelyünk, milyen adózási formát válasszunk, és így tovább…

Éppen ezért úgy döntöttem, hogy inkább profikra bízom a dolgot. Fel is hívtam a grossoffice.hu-t, akik profi ügyvéd segítségével nagyszerű tanácsot és ajánlatot adtak.

Ezáltal sok minden letisztult, én pedig magabiztosan nyithattam meg az irodámat, ahol ki tudja, egy nap talán környezetbarát kipufogót fogok tervezni!