Érdemes nyitott szemmel járni a világban és sokat kérdezni

Tavaly ilyenkor épp az autószerelőhöz tartottam, mert leszakadt a kipufogóm és sürgősen meg kellett oldani a problémát, mert épp egy hosszabb munkaútra indultam, amikor megismerkedtem valamivel, ami a megbeszélések hősévé tett.

Szóval egy nagyobb cég alkalmazottjaként dolgoztam már több éve, mint ügynök és amúgy is sokat autóztam, amikor kaptam egy levelet a főigazgatóságtól, hogy az otthonomhoz közel építenek egy új raktárat, és szeretnének kinevezni részlegfelelősnek. Nagy megtiszteltetésnek tartottam a dolgot és boldogan vártam az előre megbeszélt időpontot, amikor fel kellett utaznom a fővárosa, hogy találkozzak a cég vezetőségével, amíg ki nem derült, hogy máris van némi feladatom. Persze, ennek örültem is, de mivel az egyiket nem tudtam megoldani, sokat aggodalmaskodtam, hogy nehogy csalódjanak bennem és visszahelyezzenek ügynöknek. Na de, mint már mondtam, az történt, hogy leszakadt a kipufogó rendszerem és el kellett mennem egy autószerelőhöz. Mivel nem volt lehetőségem sokat kocsikázni ilyen állapotban, a szomszéd utcában lévő autószerelőt választottam, amelyiket amúgy akkor még utáltam (annak ellenére hogy soha nem jártam azelőtt még ott), mert túl nagy volt a cég, mindig rengetegen voltak náluk és sok minden mással is kereskedtek még. De pont ez volt a szerencsém, mert megláttam, hogy milyen komoly, több méter magas polcrendszerük volt a szerelő falai mellett, körben az egész teremben és rájöttem, hogy megkérdezhetem tőlük, hogy kikkel szereltették be. Mert ez volt az a feladat, amit nem tudtam megoldani. Egyszerűen nem ismertem ilyen munkakörben cégeket, és nem tudtam ajánlatot tenni arra az igazgatóságnak, hogy kivel rendeztetném be az új raktárt. De itt sikerült megismerkednek a rackinglog.hu céggel akik csodálatos polc- és állványrendszert szereltek be az azóta már megépült raktárunkba.

Szerencsére pont az autószerelők főnökéhez kerültem a kipufogómmal, úgyhogy jól ki is tudtam kérdezni a polcokat illetően. Elmesélte, hogy egy nagyon profi cégről van szó, akik már több mint 25 éve működnek Európa szerte a piacon.A munkafolyamat pedig nagyon komplex, de azért, mert teljesen odafigyelnek a megrendelőre.

Első körben, ha felveszi velük az ember a kapcsolatot, akkor készítenek egy felmérést (akár helyszínen is, de ez a mi esetünkben ugyebár nem volt lehetséges), és ez alapján készítenek egy olyan tervet, ami a legoptimálisabb az elvárások alapján, és ami a leginkább költséghatékony megoldást jelenti. Ezután készül a terv és egy tervrajz, amely vizuálisan is ismerteti a megrendelő számára az elképzeléseket és amihez már árajánlat is tartozik. Amennyiben minden elfogadásra kerül, következik a leszállítás, mely akkor történik meg, amely időpontban a szerződéskötéskor megegyezett a két fél. Fontos, hogy a termékek az egyedi megrendelés alapján gyártódnak le, úgyhogy nyilván ennek megvan a maga ideje, de az nem olyan sok, főleg ha időben kezd el gondolkodni az ember. A szállítással egybekötve a cég a telepítést is vállalja, tehát a terveknek megfelelően berendezni a teret a polcrendszerrel. Fontos még tudni azt is, hogy a termékek, amikkel dolgoznak TÜV és ISO minősítéssel rendelkeznek (bármit is jelentsen ez, de az autószerelő úgy tűnt, hogy tudja, hogy mik azok), ezen kívül pedig kettőtől öt évig (termékenként változik) gyártó garancia is jár hozzájuk.

A főigazgatóság le volt nyűgözve, amikor előálltam ezzel a céggel. Azt mondták, hogy ez még annál is jobbnak tűnik, mint az a cég, amellyel egyébként eddig ők dolgoztak, csak nemrég bebukott (szóval ezért volt ez a feladat). Persze mások is hoztak még ötleteket és cégeket, de a végső szavazáson a Rackinglogra esett a döntés, úgyhogy nagyon dagadt a májam és életemben először nagyon hálás voltam az autómnak, hogy elromlott.

A céggel egyébként nagyon gördülékenyen lehetett együttműködni. Néhány hete kezdtük el a munkát és mindenki azt mondja, hogy nagyon szereti a raktár kialakítását és a polcok rendszerezését. A polcok csavaros polcos állványok, négy és fél méter magasak, közbülső járószintes szerkezettel van ellátva, így teljesen ki van használva nemcsak a szélessége a térnek, de a magassága is. Valamint van egy galéria rendszer is, amelyet szintén a Rackinglot készített, és amely alja szintén raktárként működik, de amely fölül kisebb irodákat jelent. Itt van nekem is egy saját irodám, ahonnan tulajdonképpen az egész raktárat belátom és ellenőrizni tudom a munkát.