Bulvárlapok, újsághirdetés, ausztriai munkavállalás

Egy időben folyton megvásároltam minden újságot, az állás computer-15812_640hirdetések miatt. Persze egy idő után rá kellett jönnöm, hogy ez nem túl gazdaságos, a mellett, hogy nincs munkám. Azon gondolkodtam, hogy mi tévő legyek. A megoldás annyira egyszerű volt, de magamtól mégsem jöttem volna rá.

A világháló mindenre jó

Nem is gondolnánk, hogy mi mindenre jó a világháló. pedig minden nap használjuk, rendszeresen. Kicsit böngészünk, esetleg receptet keresünk, vagy a közösségi oldalakon nézelődünk. Ha már ennyi minden fent van, akkor az állások is megtalálhatóak, és az internet segítségével sokkal gyorsabban is tudunk jelentkezni egy egy munkára, hiszen a jelentkezésünk azonnal ott van.

A munkakeresés

Miután nem költöttem naponta majd egy ezrest az újságokra, fogtam magamat, és a világhálónak estem neki. Elkezdtem a friss állások felkutatását, és haladtam visszafelé. Persze elég egyszerű szakmám van, de a téli viszonylatban elég kevés helyre keresnek szakácsot. Ha most nyár jönne, sokkal könnyebben találnék magamnak munkát, hiszen számos lehetőségem lenne. De ilyenkor ha csak ki nem esik valaki véletlen egy munkából, nem igazán szokott megüresedni az állás, hiszen a szakácsokat éves állásként alkalmazzák.

Esetleg külföldi munka

Minden lehetőséget figyelembe kellett vennem, még az ausztriai munkavállalást is. Félre ne értsétek, nem vagyok finnyás, de soha nem gondoltam arra, hogy külföldre menjek dolgozni. Valahogyan én mindig azt hittem, sikerül itthon munkát találnom, és nem kell kimennem. Nem tudom, hogy miért vonakodtam ezzel kapcsolatban, csak egyszerűen nem akartam.

Aztán az interneten találtam egy fórumot, ahol erről beszéltek. Mindenki felírta a véleményt ezzel kapcsolatban, folyamatos beszélgetés ment a munkáról. Írtak szakácsok, pincérek, de voltak szobalányok is. Olyan is volt, aki mosogatóként helyezkedett el kint majdnem 50 évesen. Akkor én miért is ódzkodom a ausztriai munkavállalástól? Egyre többet olvastam, és böngésztem ezzel kapcsolatban, végül arra jutottam, hogy én is jelentkezni fogok. Egy szezont akár fél lábon is ki lehet bírni, aztán ha nem tetszik, többet nem megyek ki, de ha mégis bejön, akkor pedig érdemes volt kipróbálni.