Autót szerelek Budapesten, az ipart űzöm Újlengyelben

Találkozás a tanácsadóval

A haverokkal már a középiskolában is szétszedtük meg összeraktuk apánk Trabantját, így nem is volt kérdés, hogy a technikum elvégzését követően összeállunk és üzletszerűen fogunk autókat szerelni. Megpróbáltuk a dolog könnyebbik végét megfogni és egyéni vállalkozásként működtettük a szervizünket Budapest egyik külső kerületében, közel az autópályához. Egy idő után kiszállással is foglalkozni kezdtünk, a lerobbant, műszaki hibás autókat a telephelyünkre vontattuk. Így esett meg, hogy egy jól öltözött, kellemes modorú és beszédes üzletemberrel sodort össze a sors. A Škodájának kipufogó dobja megsérült és az egész alvázon is kisebb javításokat kellett végezni. Látszólag nagyon sürgős volt neki, hogy tovább menjen, ezért egy kis felár ellenében azonnal intézkedni kezdtünk és 3 óra leforgása alatt kicseréltük az 1.9 Tdi-s ferdehátú dobot, mellesleg jobb áron is szereztük be neki a szokásos 22 ezer Ft helyett csak 15-ért. Nagyon hálás volt a segítségünkért és amíg várt a szerelésre, elbeszélgettünk. Érdeklődött a vállalkozásunkról, a cégformáról meg a könyvelésről. Egy jó autószerelőhöz híven nagyon kreatív volt a számlázásunk meg az ügymenet is. Beszélgetésünk során rávilágított arra, hogy milyen előnyökkel járna nekünk, ha ezt a jól működő bizniszt hivatalosabb formában üzemeltetnénk és egy jó könyvelő segítségével költségeinket sokkal jobban tudnánk optimalizálni, áfát visszaigényelni stb.

Optimalizáljuk a kiadásokat

Kiderült, hogy ez a jól szituált üzletember saját cége alapításához a Topcegalapitas.eu-t választotta, és jó szívvel ajánlja nekünk. Ez a cég a tanácsadás mellett teljes körű cégalapítást végeznek, emellett számos egyéb, kapcsolódó szolgáltatást árulnak. Az autószerelőben a társaimmal megbeszéltük a dolgot, és kértünk egy konzultációt a cégtől, hogy felmérhessük, pontosan miért is éri meg nekünk kifehéríteni a vállalkozásunkat. Az ügyvéd és a könyvelő rávilágított arra, mekkor probléma is lenne nekünk egy NAV ellenőrzés, ezért azt tanácsolták, hogy mielőbb alapítsunk egy kft-t, amely nem vesz igénybe több, mint 3 napot az ő segítségükkel. A saját ügyvédjük végzi a papírmunkát és a bejegyzést, tanácsokat tud adni alapító okirat megírásában, cégbíróságon bejegyzi a céget, így nekünk nincs is egyéb dolgunk, mint két alkalommal megjelenni náluk, illetve egy bankszámlát kell nyitnunk, miután megkaptuk az adószámunkat.

Ingyenes székhelyszolgáltatás

Mint kiderült, a kft bejegyzéséhez szükségünk van egy székhelyre, amely nem lehet az autószerelő telephelyünk, mivel azt az ingatlant csak béreljük. A társaimmal egyikünk sem szerette volna felvállalni azt a macerát, hogy saját lakhelyünket adjuk meg a kft székhelyének, így alternatív megoldást kellett keresnünk, erre is tudott megoldást kínálni a kipufogócserés ügyfelünk.

Kft alapítás INGYEN székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu – ez állt a tanácsadó cég weboldala tetején. Az ingyenesség mindig gyanús, nálunk a szervizben ha valamit ingyen ajánlunk, azt máshol kétszeresen hajtjuk be, így utána érdeklődtünk, mit is jelent ez a valóságban. A kft alapítás ingyenes, tehát az ügyvédi, közjegyzői segítségért nem kell külön fizetni. A székhellyel nem rendelkező ügyfeleknek a Topcegalapitas.eu székhelyszolgáltatást kínál, melynek az a funkciója, hogy leveszi ad adminisztratív terheket a vállalkozókról, hogy nekik csak az ügymenettel kelljen foglalkozni: cégtáblát helyez ki, irodai szolgáltatást végez, leveleket vesznek át és szkennelnek, leveleket postáznak, esetleges tárgyalásokhoz helyszínt biztosítanak. Egy megbízási szerződés megkötésével tehát nem kell ingatlanba fektetni, nem is kell saját lakcímünkre bejegyezni a céget, hanem a székhelyszolgáltatás intéz mindent helyettünk.

Lehetett választani budai, pesti vagy újlengyeli székhelyek közül. Nem is értettük, miért éppen Újlengyel, mi van ott?! Kiderült, hogy ez a csodálatos település Pest megyében azért egyedi, mert itt az önkormányzat nem szab ki iparűzési adót, tehát az itt bejegyzett cégek számára a fizetendő összes 0 Ft! A teljes adómentesség feltétele, hogy a vállalkozásnak ne legyen fióktelepe. Mi ezt a szolgáltatást választottuk, így mindössze havi 39.900 Ft-ért teljeskörű irodai ügyintézést vállalnak.

Rövid időn belül tehát sikerült megalapítanunk a saját kft-nket, melyben már tisztán, sallangoktól mentesen tudunk működni, a könyvelőnk nagyon készséges és pontos tájékoztatást ad mindenről, a bevallásokat időben készíti, így nem kell aggódnunk többet a NAV-tól. Nagyon hálás vagyok a Škodás üzletembernek, hogy a mi szervizünkbe vezette a kilyukadt kipufogódobja.