Kis fürdőszoba nagy csempe – ez sem lehetetlen, ha ügyes az ember

Amióta kipufogókat szerelek, tudom, hogy semmi sem lehetetlen, még a kis fürdőszoba nagy csempe összeállítás sem tűnik képtelenségnek.

Életem során olyan képtelen megoldásokkal találkoztam már, hogy egy ilyen, fürdőszoba felújítás közben felmerülő probléma igazán nem foghat már ki rajtam.

Azt hiszem, hogy az volt az egyik talán legegyedibb megoldás, amikor valaki a segítségemet kérte és egy gyors-kötözővel fellógatott kipufogó volt a gond. Nem is az volt a legnagyobb baja a tulajnak, hogy a kipufogót csak egyszerűen felkötötte, hanem hogy a meleg gázoktól a gyors-kötöző megolvadt, így azt folyamatosan cserélnie kellett. Kicsit meredek megoldás volt, de ugyebár az emberi hülyeség és kreativitás határtalan – szokták mondani.

Az biztos, hogy vizsgán nem engedik át az ilyen megoldásokkal megszerelt autókat, na meg persze egyáltalán nem is szakszerűek.

Amikor fiatalabbak voltunk a barátaimmal, mi is mindig fittyet hánytunk a szabályokra, a biztonságra, az volt a lényeg, hogy menjen a kocsi, meglegyenek a papírjai és részünkről rendben is volt. Most, hogy felnőttem, már sokkal többet jelent a biztonság és az is, hogy egy autó ne csak jól menjen, de esztétikusan is nézzen ki.

Valahogy így vagyok a fürdőszobákkal is. Míg régen, mikor egy autóban leesett a kárpit, csak odafogtuk tűzőgéppel, a fürdőszobában pedig csak egy zuhanyzó kellett, semmi más.

Most viszont már érdekel a csempe mérete, színe, a kreatív elrendezések, díszek és bútorok. Rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobban érzem magam egy olyan lakásban, ami minden részletében megfelel az ízlésemnek, mint egy olyanban, mint amit csak eltűrők.

Az autóimat is igyekszem karban tartani, sűrűn mosom őket és ha egy kis sérülés is keletkezik rajta, egyből igyekszem azt eltüntetni. Ha leesik a rendszám, akkor nem gyors-kötözőt használok, hanem veszek egy új tartót neki, ha lóg a kárpit, vagy a kipufogó, azt szakszerűen teszem vissza.

Az egyik nap, mikor beléptem a nem túl esztétikus fürdőszobámba, felmerült bennem, hogy most már nem csak az autómmal kellene sokat törődnöm, a lakásomnak erre a részére is ráférne egy felújítás.

A fürdőszobám nem valami nagy, így az interneten igyekeztem olyan megoldásokat találni, amiktől nagyobbnak tűnhet, olyan tippeket kerestem, amik alapján nekikezdhetek a felújításnak.

Konkrét ötletek híján eleinte csak böngésztem, keresgéltem, így találtam rá a furdoszobaotletek.hu oldalra, ahol olvastam a kis fürdőszoba nagy csempe problémáról is. Mármint, az én fürdőm elég kicsi, a csempék pedig elég nagyok. Itt olvastam, hogy tulajdonképpen nem is szükséges az egészet beborítani csempével. Nem is sejtettem, hogy egy ilyen egyszerű tipp is ennyit segíthet. Szerintem nagyon is jól fog majd kinézni, ha nagy csempéket használok, de nem az egész fürdőre, hanem csak egy bizonyos magasságig.

Itt olvastam arról is, hogy vannak dekorcsíkok, mozaikok is, amiket használhatok, ha a fürdőszobát kicsit egyedibbé szeretném tenni.

Ezek a megoldások igazán egyedivé és szemet gyönyörködtetővé tehetik a helységet. Igaz, hogy a felújításnak még csak nagyon a kezdeti szakaszában járok, de már rengeteg hasznos dologgal tisztában vagyok. Egyre több ötletem van, egyre több ötletet keresgélek és kezdem érteni, hogy miért olyan fontosak a részletek.

A furdoszobaotletek.hu oldalon sok részletekbe menő tanács olvasható, egy amolyan útmutatás szerű írást is találtam, ami azt veszi sorra, hogy hogyan álljak neki a felújításnak, hogy milyen lépéseken kellene végig mennem, hogy a fürdőszobám olyan legyen, amilyet szeretnék.

A kipufogók terén én vagyok a profi, de ha csempékről van szó, jobban járok, ha egy kis segítséget is igénybe veszek, hiszen nincsen ebben semmi rossz. A hasznos tanácsok pedig minden önjelölt felújítónak jól jönnek. Igyekszem majd mindent a lehető legprofibban megoldani!