Autó választás, szerelés, javítás

copic-141216_640Azt hiszem időszerű az autók felmérése, készülve a téli időszakra. Általában mindenki elfelejti ezeknek a felmérését, és az autó állapotának megfelelően felkészíteni a téli időszakra.

A téli utak, gumik

Nem véletlenül szükséges az, hogy az autó kereke le legyen cserélve a megfelelő állapotúra. Sokan nem figyelnek erre, és csak késve cserélik le a megfelelőre. Pedig adott esetben a megfelelő gumi életet is menthet.

Télen az utak csúszóssá válnak, az esősebb időben pedig nyálkássá.

Emlékszem évekkel ezelőtt volt egy ónos eső, ami olyan járhatatlanná tette az utakat, hogy a háztól talán ha 10 métert jutottunk el, és feladtam. Annyira csúszott az út, hogy menni sem bírtunk. Az pedig, hogy autóba üljek, eszem ágába sem jutott, hiszen annyira csúszott az út. Nem irigyeltem azokat, akik akkor autóba kényszerültek, vagy útközben kapta el őket az eső.

A megfelelő autó kiválasztása

Fontos, hogy ne csak azt nézzük, hogy egy autó olcsó, és hogy ez megfelelő lesz, mert erre telik. Sajnos ez igen csak kevés, főleg ha azt vesszük, hogy az autó milyen anyagból készült. Miért fontos az autó megfelelő kiválasztása? Egy balesetnél nem mindegy, hogy mekkora autóval ütközünk. Hiszen nem mindegy, hogy egy erős anyagból készült autóval ütközünk, vagy egy majdhogynem papírvékony anyagból készülttel.

Mindenképpen olyan autót válasszunk, ami ennek megfelelő, és a legjobban védi a biztonságunkat.